млечно-шоколадова чаровница!
Тази торта приготвих за рождения ден на любимия ми татко, който, хапвайки си сладко-сладко, ми предложи как да я кръстя 🙂 Съчетах пухкави домашни ванилови блатове, два вида млечен крем – с млечен и с бял шоколад, и парченца банан, който страхотно се вписа в тази компания. Впрочем, това е една от най-лесните и бързи торти, които съм правила напоследък. И освен това, другата й очарователна черта е, че въпреки двата вида шоколад, включени в състава й, се получи изключително лека и фина. Е, хапва ли ви се домашна торта? Ето как да си я направите.
Необходими продукти:
За блатовете:
4 яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч брашно
1 ч.л бакпулвер
ванилов екстракт
За пълнежа:
1 пак. ванилово нишесте – 60 гр.
прясно мляко за приготвяне на нишестето, според посоченото на опаковката
по половин (50 гр.) млечен и бял шоколад (аз използвах Милка)
2 банана, нарязани на колелца
За украса:
останалите половинки от млечния и белия шоколади + 1/2 Ноазет шоколад по желание
Приготвяне:
Приготвих един блат от посочените продукти по начина, описан тук. Оставих го да изстине и го разрязах на три отделни блата.
Кремът приготвих според указанията на пакетчето, като подсладих съвсем леко, заради сладостта от шоколада, който щях да добявя по-късно. Още горещ, го разделих на две части (приблизително в съотношение 1:3). Към по-малката част добавих 50-те грама млечен шоколад, начупен на парченца, а към по-голямата част – белия шоколад, също начупен. Разбърках добре до пълното разтопяване на парченцата.
В тортена форма сложих първия блат. Напоих леко с мляко с какао. Изсипах крема с млечния шоколад (по план на негово място трябваше да е половината бял крем, обаче се разсеях… 😀 ) и подредих колелца от единия банан. Покрих с втори блат, отново напоих леко с мляко с какао, сложих половината от белия крем и колелцата от втория банан. Завърших с последния блат и останалия крем. Прибрах тортата в хладилника, за няколко часа, за да стегне кремът.
Докато тортата стягаше, си приготвих стърготините от трите вида шоколад, с които по-късно украсих.
Ето я и нея:
А това е и последното парченце, което едва успях да опазя за снимка:
Да ви е сладко! 🙂
А за да не пропуснете и следващите вкусни хрумки тук, абонирайте се за моя блог от бутона „Последвай Cherry Bakery“, харесайте страницата ми във Facebook или ме последвайте в Instagram.