Торта „Milky Joy“

млечно-шоколадова чаровница!

milky cake

Тази торта приготвих за рождения ден на любимия ми татко, който, хапвайки си сладко-сладко, ми предложи как да я кръстя 🙂 Съчетах пухкави домашни ванилови блатове, два вида млечен крем – с млечен и с бял шоколад, и парченца банан, който страхотно се вписа в тази компания. Впрочем, това е една от най-лесните и бързи торти, които съм правила напоследък. И освен това, другата й очарователна черта е, че въпреки двата вида шоколад, включени в състава й, се получи изключително лека и фина. Е, хапва ли ви се домашна торта? Ето как да си я направите.

Необходими продукти:

За блатовете:

4 яйца

1 ч.ч захар

1 ч.ч брашно

1 ч.л бакпулвер

ванилов екстракт

 

За пълнежа:

1 пак. ванилово нишесте – 60 гр.

прясно мляко за приготвяне на нишестето, според посоченото на опаковката

по половин (50 гр.) млечен и бял шоколад (аз използвах Милка)

2 банана, нарязани на колелца

 

За украса: 

останалите половинки от млечния и белия шоколади + 1/2 Ноазет шоколад по желание

 

Приготвяне:

Приготвих един блат от посочените продукти по начина, описан тук. Оставих го да изстине и го разрязах на три отделни блата.

Кремът приготвих според указанията на пакетчето, като подсладих съвсем леко, заради сладостта от шоколада, който щях да добявя по-късно. Още горещ, го разделих на две части (приблизително в съотношение 1:3). Към по-малката част добавих 50-те грама млечен шоколад, начупен на парченца, а към по-голямата част – белия шоколад, също начупен. Разбърках добре до пълното разтопяване на парченцата.

В тортена форма сложих първия блат. Напоих леко с мляко с какао. Изсипах крема с млечния шоколад (по план на негово място трябваше да е половината бял крем, обаче се разсеях… 😀 ) и подредих колелца от единия банан. Покрих с втори блат, отново напоих леко с мляко с какао, сложих половината от белия крем и колелцата от втория банан. Завърших с последния блат и останалия крем. Прибрах тортата в хладилника, за няколко часа, за да стегне кремът.

Докато тортата стягаше, си приготвих стърготините от трите вида шоколад, с които по-късно украсих.

Ето я и нея:

 

milky cake_3

А това е и последното парченце, което едва успях да опазя за снимка:

milky cake_4

Да ви е сладко! 🙂

А за да не пропуснете и следващите вкусни хрумки тук, абонирайте се за моя блог от бутона „Последвай Cherry Bakery“, харесайте страницата ми във Facebook или ме последвайте в Instagram.

 

Advertisements

Оставете коментар....

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s