с аромат на масло и една изненадваща съставка. 🙂
Завръщам се с нови сили след повече от едномесечно отсъствие, за да ви покажа една свежа идея за лесни сладки. На вкус наподобяват бисквитките „Котешко езиче“, с тази разлика, че отвън коричката им е хрупкава, а отвътре са крехки, дори и меки, докато са още леко топли.
Хубавото на тези чаени сладки е, че тестото не се меси – получава се меко и лепкаво, а сладките се оформят с шприц, което си е доста по-бързо от разточването, рязането с формички, събирането на изрезките и последващите дълги процедури, откъдето и да го погледнем 🙂
Оригиналната рецепта е от тук, като аз я попромених и добавих няколко малки изненади в тестото – за допълнителен чар 🙂
Продукти:
125 гр. меко масло
125 гр. пудра захар
2 яйца
250 гр. брашно
1 к.л. сода бикарбонат
1 ч.л ванилова паста
2-3 с.л кокосови стърготини
Приготвяне:
Маслото и пудрата захар се разбиват с миксер до пухкава смес. Добавят се яйцата и ваниловата паста, като отново се разбива. На части се добавя брашното, смесено със содата, като се бърка след всяко добавяне, за да се усвои от сместа. Различните видове брашна поемат различно – затова го добавяйте на малки порции, като следете гъстотата на тестото – трябва да е меко и лепкаво. Накрая добавете и кокосовите стърготини, като разбъркате добре.
Поставете сместа в шприц (аз използвах такъв с обикновен звездовиден накрайник) и шприцовайте сладките върху хартия за печене. Изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути или докато добият апетитен златист загар.
Получават се 2 тави прекрасни маслено-кокосови бисквитки, които чудесно си подхождат с чаша чай, хубава книжка и дъъълъг почивен ден.
Кой иска да опита? 🙂
Ако рецептата Ви е допаднала и решите да я приготвите, ще се радвам да споделите как се е получила при Вас! 🙂 А за да не пропуснете следващите вкусни хрумки тук, абонирайте се за моя блог от бутона „Последвай Cherry Bakery“ или харесайте страницата ми във Facebook.
Сладките изглеждат много вкусни, но имам питане –
Диди, каква е тази ванилова паста?
ХаресвамХаресвам
Здравей, Данче! 🙂
Радвам се, че сладките са ти допаднали!
Ваниловата паста е нещо като сладко от вътрешността на ванилови шушулки. Изглежда така: https://dessertswithbenefits.com/wp-content/uploads/2017/01/Homemade-Vanilla-Bean-Paste-210×265.jpg
Може да се замени с всякаква друга ванилова есенция.
Диди
ХаресвамХаресвам
Още днес искам да ги пробвам, но нямам масло. Така че ще останат за утре. Изглеждат чудесно! Дано и на мен да ми се получат така равномерни с шприца:)
ХаресвамХаресвам
Здравей, zoribrida! 🙂
Радвам се, че рецептата ти е допаднала! Тестото е много лесно за оформяне – сигурна съм, че няма да имаш проблем с шприца. Успех и сподели резултата после! 🙂
Диди
ХаресвамХаресвам
Reblogged this on ПАРКЕТИ МИЛАНОВ -Традиция в три поколения.
ХаресвамХаресвам