симпатични мини хапки – само за споделяне 🙂
Сигурно сте забелязали, че повечето от рецептите ми тук са в мини вариант. Това е, защото много си падам по т.нар finger food или храна на малки хапки, която да се яде директно с ръце. Обичам да приготвям всякакви мини печива, които са прекрасни за поднасяне на пикник, парти или за семейно похапване просто така – без повод.
Из кулинарните групи във Фейсбук дълго време се въртеше рецептата за баница с царевично брашно на Марги, от която всички бяха толкова възхитени, че бях твърдо решена да я пробвам и аз. Разбира се, направих някои изменения. Използвах Препечени на сач точени кори „Битас“, които са на почит вкъщи за приготвянето на всякакви баници. Леко измених и пълнежа – не сложих бакпулвер, както е по рецептата, защото корите „Битас“ поемат от плънката и баницата се надува сама, без да има нужда от допълнително „стимулиране“.
Останалото ще видите описано в рецептата. А ето я и нея:
Продукти за около 50 малки банички:
1 пакет Точени кори „Битас“, препечени на сач
4 яйца
1 ч.ч кисело мляко
1/2 ч.ч олио
1 каф. ч. царевично брашно
300 гр сирене
Шарена сол
Сусам за поръсване
Приготвяне:
Приготвяме си плънката от яйцата, киселото мляко, олиото и царевичното брашно. Отделно натрошаваме сиренето. Разстиламе корите, разпределяме отгоре от плънката, поръсваме сирене и шарена сол на вкус и завиваме всяка кора на стегнато руло. Нарязваме всяко от рулата на филийки с дебелина около 3 см и ги подреждаме в тава, постлана с хартия за печене. Ако ви остане от плънката, разпределете я с лъжица върху баничките.
Накрая поръсваме със сусам и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути до апетитен златист загар 🙂
И това е! А сега грабвайте кошницата и бегом към някоя полянка да си хапнете сладко на чист въздух 🙂