Баници, хляб и солени печива

Пълнозърнести тарали с ким

моята интерпретация на симпатичните италиански гевречета 🙂

taralli4-edited

Вероятно сте опитвали от малките хрупкави гевречета, които нашумяха през последните години у нас. Произходът им е италиански, а оригиналното им название е „тарали“.

Приготвят се само с три съставки – брашно, зехтин и бяло вино, като най-трудната част от процеса при мен беше отварянето на бутилката с виното. Водих ожесточена борба с общо 3 тирбушона, като упоритата тапа се предаде след около 15 минути дърпане. Този развой на събитията е напълно очакван, предвид факта, че съм видна ПИЯНИЦА и консумирам сумарно около 17 мл алкохол годишно. Е, поне се научих да отварям бутилки с тапи 🙂

Та така, по същество – таралите, които ви представям днес, приготвих по оригинална италианска рецепта, като добавих пълнозърнесто брашно и ким за повече разкош. Получиха се чудни миниатюрни гевречета – ароматни и хрупкави. Определено си заслужава да си ги приготвите сами. Ето как:

Продукти: 

(за около 45 тарали) 

200 гр бяло брашно

50 гр пълнозърнесто брашно

75 мл зехтин

100 мл бяло вино

1 ч.л ким

сол на вкус

Приготвяне:

Двата вида брашно, солта и зрънцата ким се смесват. Прави се кладенче, в което се изсипват зехтина и виното и се омесва меко, нелепнещо тесто. От него се късат малки топчета (приблизително с големината на половин орех), които се разточват между дланите на фитил. Краищата на фитила се застъпват с леко притисване. Трябва да получите подобни малки гевречета:

taralli_raw2

Оставете оформените тарали да си починат, а през това време кипнете вода в средно голяма тенджера. Щом кипне, пускайте вътре по 10 гевречета, като внимавате да не попадат едно върху друго. Когато започнат да изплуват на повърхността (процесът отнема около 30 секунди), значи са готови. Извадете ги с решетъчна лъжица и ги оставете да изстинат. „Сварените“ гевречета подредете върху хартия и изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.

Поради липсата на животински продукти, тези тарали са подходящи и за хора с веган или вегетариански режим на хранене.

Опитайте ги! 🙂

Ако моите рецепти ви харесват, поръчайте си първата ми кулинарна е-книга „Уютни на вкус“, пълна с уютно-вкусни домашни печива за подслаждане на небцето и душата. 👉 ПОРЪЧАЙTE ТУК. 👈

А за да не пропуснете следващите вкусни хрумки тук, абонирайте се за моя блог от бутона „Последвай Cherry Bakery“, харесайте страницата ми във Фейсбук или ме последвайте в Instagram

 

taralli3

 

Реклама

6 коментара към “Пълнозърнести тарали с ким”

  1. Страхотни тарали се получиха! Вместо ким използвах миск от семена. Благодаря за прекрасната рецепта 😀

    Харесвам

Оставете коментар....

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s