…страхотна текстура, шоколадови парченца и шарени бонбонки – прелест!
Опитвали ли сте от тези бисквитки? Продават се както прясно изпечени в някои пекарни, така и пакетирани по магазините. А искам да Ви уверя, че домашно приготвени са още по-страхотни 🙂 Ако и Вие си падате по тях, непременно изпробвайте тази рецепта – най-добрата е сред всички, по които съм се опитвала да ги направя досега.
Приготвянето е за нула време, а тестото търпи всякакви добавки и импровизации – цели ядки, парченца маршмелоус, сушени плодове или както в моя случай – любимите шоколадови M&Ms + парченца шоколад. Получават се пристрастяващо вкусни – хрупкави отвън и с мека, дъвчаща сърцевина отвътре. Няма нужда от месене и точене – тестото се обърква в купа и се пече, а ако ви остане известно количество, можете да го замразите във фризера за моментите, в които изпитвате огромен глад за нещо сладко и трябва да му угодите веднагически 🙂 Ето я и рецептата:
(адаптирана от: averiecooks.com)
Продукти:
170 гр меко масло
1 ч.ч захар
1 яйце
2 ч.ч брашно
2 ч.л царевично нишесте
1 ч.л сода бикарбонат
щипка сол
ванилов екстракт на вкус
50 гр шоколадов чипс или шоколад, нарязан на малки парченца
50 гр бонбони M&M (без фъстък)
Приготвяне:
Маслото се разбивва на пухкава смес заедно със захарта, яйцето и ваниловия екстракт. Добавят се брашното, нишестето, содата, щипката сол и шоколадовия чипс и всичко се обърква с лъжица. Ако искате да има от бонбоните М&М и в сърцевината на бисквитките, можете да ги добавите на този етап. Аз предпочитам да ги подреждам отгоре – така постигам търсения шарен ефект 🙂 Тестото се получава лепкаво и рошаво – тъкмо такова трябва да бъде, за да се получат бисквитките ни с очарователната дъвчаща текстура, за която вече споменах.
С чаена лъжица се взима от тестото и върху хартия за печене на разстояние 4-5 см една от друга се оформят купчинки с приблизителен размер на орех, . Върху всяка купчинка се слагат по няколко бонбона M&M и се притиска леко, за да залепнат към тестото.
Нашите бъдещи бисквитки се прибират се в хладилник за поне 1 час преди печене. След като са добре охладени, се изпичат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 8-10 минути.
И това е! 🙂 Ще се радвам да ги опитате и споделете дали са Ви харесали.
А за да не пропуснете следващите вкусни хрумки тук, абонирайте се за моя блог от бутона „Последвай Cherry Bakery“, харесайте страницата ми във Facebook или ме последвайте в Instagram.
Привет, Pam!
Ключът към дъвчащата текстура на тези бисквитки е в печенето. Ако фурната е била по-силна или сте ги пекли по-продължително време (над 10 мин), вероятно това е причината. За следващия път можете да опитате да намалите температурата на 170 градуса, ако фурната Ви е по-силна, и да сложите тавата на средното ниво. Печете до “разливане” на бисквитките и до леко порозовяване. При лек натиск с пръст върху бисквитката, трябва да поддава.
Поздрави и благодаря, че сте мой читател 🙂
Диди
ХаресвамХаресвам
Много вкусн, но станаха твърди. Къде греша?
ХаресвамХаресвам