Шарени дъвчащи бисквитки

страхотна текстура, шоколадови парченца и шарени бонбонки – прелест!

cookies-label-colors

Опитвали ли сте от тези бисквитки? Продават се както прясно изпечени в някои пекарни, така и пакетирани по магазините. А искам да Ви уверя, че домашно приготвени са още по-страхотни 🙂 Ако и Вие си падате по тях, непременно изпробвайте тази рецепта – най-добрата е сред всички, по които съм се опитвала да ги направя досега.

Приготвянето е за нула време, а тестото търпи всякакви добавки и импровизации – цели ядки, парченца маршмелоус, сушени плодове или както в моя случай – любимите шоколадови M&Ms + парченца шоколад. Получават се пристрастяващо вкусни – хрупкави отвън и с мека, дъвчаща сърцевина отвътре. Няма нужда от месене и точене – тестото се обърква в купа и се пече, а ако ви остане известно количество, можете да го замразите във фризера за моментите, в които изпитвате огромен глад за нещо сладко и трябва да му угодите веднагически 🙂 Ето я и рецептата:

(адаптирана от: averiecooks.com)

Продукти: 

170 гр меко масло

1 ч.ч захар

1 яйце

2 ч.ч брашно

2 ч.л царевично нишесте

1 ч.л сода бикарбонат

щипка сол

ванилов екстракт на вкус

50 гр шоколадов чипс или шоколад, нарязан на малки парченца

50 гр бонбони M&M (без фъстък)

 

Приготвяне:

Маслото се разбивва на пухкава смес заедно със захарта, яйцето и ваниловия екстракт. Добавят се брашното, нишестето, содата, щипката сол и шоколадовия чипс и всичко се обърква с лъжица. Ако искате да има от бонбоните М&М и в сърцевината на бисквитките, можете да ги добавите на този етап. Аз предпочитам да ги подреждам отгоре – така постигам търсения шарен ефект 🙂  Тестото се получава лепкаво и рошаво – тъкмо такова трябва да бъде, за да се получат бисквитките ни с очарователната дъвчаща текстура, за която вече споменах.

С чаена лъжица се взима от тестото и върху хартия за печене на разстояние 4-5 см една от друга се оформят купчинки с приблизителен размер на орех, . Върху всяка купчинка се слагат по няколко бонбона M&M и се притиска леко, за да залепнат към тестото.

DSC00715-label

Нашите бъдещи бисквитки се прибират се в хладилник за поне 1 час преди печене. След като са добре охладени, се изпичат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 8-10 минути.

И това е! 🙂 Ще се радвам да ги опитате и споделете дали са Ви харесали.

А за да не пропуснете следващите вкусни хрумки тук, абонирайте се за моя блог от бутона „Последвай Cherry Bakery“, харесайте страницата ми във Facebook или ме последвайте в Instagram. 

 

 

 

 

 

 

Реклами

2 мнения за “Шарени дъвчащи бисквитки

  1. cherrybakery каза:

    Привет, Pam!
    Ключът към дъвчащата текстура на тези бисквитки е в печенето. Ако фурната е била по-силна или сте ги пекли по-продължително време (над 10 мин), вероятно това е причината. За следващия път можете да опитате да намалите температурата на 170 градуса, ако фурната Ви е по-силна, и да сложите тавата на средното ниво. Печете до “разливане” на бисквитките и до леко порозовяване. При лек натиск с пръст върху бисквитката, трябва да поддава.

    Поздрави и благодаря, че сте мой читател 🙂

    Диди

    Харесвам

Оставете коментар....

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s