…с които си е чисто блаженство да закусиш късно в неделя

Ако бих могла да си съхраня в буркан един-единствен любим аромат, то бих избрала този на неделя сутрин. Аромат на спокойствие, на небързане за никъде, на „пресен“ въздух след първото отваряне на прозореца, на късно кафе и на сладката, леко препечена коричка на закуска, печаща се във фурната. Разкош! Гвоздеят в последната такава неделна идилия у дома бяха едни чудесни банички-пурички с хрупкава коричка и плънка от бекон, крема сирене и кашкавал, за които ей сега ще Ви разкажа.
Необходими продукти:
1 пакет точени кори, препечени на сач (400 гр) – аз използвам „БИТАС“ (оставят се на стайна температура за поне час преди приготвяне на пуричките)
150 гр пушен бекон
220 гр натурално крема сирене
150 гр кашкавал
сушен риган
100 мл олио или разтопено масло за намазване на корите
1 с.л. майонеза
Начин на приготвяне:
Трите кръгли кори се разрязват на осем еднакви триъгълника (като торта). Всеки от триъгълниците се намазва леко с олио и откъм по-широката му страна се слага 1 ч.л. крема сирене, парче бекон, парче кашкавал и щипка сушен риган. Пуричките се завиват на принципa на Черешовите мини щруделчета от тук или нагледно така:
и се подреждат в тава върху хартия за печене. С помощта на четка се намазват фино с майонеза (използвах я, поради липса на яйца, но пък с любезното й съдействие пуричките придобиха прекрасна хрупкава коричка!) и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до светло златисто (около 25-30 минути).
Поднасят се с айрян, студено прясно мляко или кафе. И с усмивка! 🙂
Още лесни и вкусни идеи за закуски и сладки изкушения можете да откриете в първата ми електронна книжка с рецепти „Уютни на вкус“. Поръчайте си я на този адрес.
А за да не пропуснете следващите вкусни хрумки тук, абонирайте се за моя блог от бутона „Последвай Cherry Bakery“, харесайте страницата ми във Фейсбук или ме последвайте в Instagram.