Хрупкави пурички с бекон и крема сирене

…с които си е чисто блаженство да закусиш късно в неделя

purichki-ready

Дървена дъска за сервиране: http://www.parketmilanov.com

Ако бих могла да си съхраня в буркан един-единствен любим аромат, то бих избрала този на неделя сутрин. Аромат на спокойствие, на небързане за никъде, на „пресен“ въздух след първото отваряне на прозореца, на късно кафе и на сладката, леко препечена коричка на закуска, печаща се във фурната. Разкош! Гвоздеят в последната такава неделна идилия у дома бяха едни чудесни банички-пурички с хрупкава коричка и плънка от бекон, крема сирене и кашкавал, за които ей сега ще Ви разкажа.

Необходими продукти:

1 пакет точени кори, препечени на сач (400 гр) – аз използвам „БИТАС“  (оставят се на стайна температура за поне час преди приготвяне на пуричките)

150 гр пушен бекон

220 гр натурално крема сирене

150 гр кашкавал

сушен риган 

100 мл олио или разтопено масло за намазване на корите

1 с.л. майонеза 

Начин на приготвяне: 

Трите кръгли кори се разрязват на осем еднакви триъгълника (като торта). Всеки от триъгълниците се намазва леко с олио и откъм по-широката му страна се слага 1 ч.л. крема сирене, парче бекон, парче кашкавал и щипка сушен риган. Пуричките се завиват на принципa на Черешовите мини щруделчета от тук или нагледно така:

gif-wordpress-final

и се подреждат в тава върху хартия за печене. С помощта на четка се намазват фино с майонеза (използвах я, поради липса на яйца, но пък с любезното й съдействие пуричките придобиха прекрасна хрупкава коричка!) и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до светло златисто (около 25-30 минути).

Поднасят се с айрян, студено прясно мляко или кафе. И с усмивка! 🙂

purichki-bite2

Ако рецептата Ви е допаднала и решите да я приготвите, ще се радвам да споделите как се е получила при Вас! 🙂 А за да не пропуснете следващите вкусни хрумки тук, абонирайте се за моя блог от бутона „Последвай Cherry Bakery“ или харесайте страницата ми във Фейсбук.

Реклами

Оставете коментар....

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s