Царевичен хляб без месене

С наситен вкус и цвят на слънце 🙂 Ето как да изгрее и на твоята маса!

carevichen-hlyqb-1-smaller

Както е възпял Луис Армстронг преди много, много години, „Когато се усмихваш, целият свят се усмихва заедно с теб“. Подобно на тази сентенция, в началото на седмицата аз се усмихвах и всичко около мен също. Включително едно брашно в чиния (за справка виж последния ми пост във Фейсбук 🙂 ), приканвайки ме да забъркам нещо с него. И ето – от толкова усмихване стана тя, каквато стана. Изпекох царевичен хляб.

Е, ако досега не сте правили хляб с царевично брашно, много силно ви препоръчвам да опитате! Получи се приказно вкусен, ароматен и със симпатичен слънчево жълт цвят. Откъм текстура наподобява солен кекс, но не е така тежък и „мокър“ – напротив, получава се леко и пухкаво печиво. Тестото е обогатено със зрънца царевица, парченца сирене и кашкавал, като последният се разтапя божествено при печенето. Ммм! Хлебчето е разкошно за сервиране в компанията на хубава вечеря, а също и за закуска, поднесено с масло и пресни зеленчуци.

Ето как да си го направите:

Необходими продукти

/адаптирани от книгата „200 low calorie recipes“/

175 гр фино царевично брашно

125 гр бяло пшенично брашно

2 ч.л. бакпулвер

50 гр сирене, нарязано на кубчета

50 гр кашкавал или чедър, нарязан на кубчета

200 гр царевица на зърна – от консерва или предварително сварена

200 мл прясно мляко

2 яйца

3 с.л. олио

сол на вкус

Начин приготвяне:

Продуктите се смесват в изброената последователност до получаването на пухкаво тесто с консистенцията на кексово. Сместа се изсипва във форма (при мен продълговата с размери 30х11х8 см), покрита с хартия за печене. Хлебчето се изпича в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 30 минути. Проверете готовността с дървена клечка или шишче.

Идея: Можете да приготвите и отделни малки хлебчета, като изпечете тестото във форма за мъфини.

Това е. Почерпете се с филийка ⬇️ 😉

Ако рецептата Ви е допаднала и решите да я приготвите, ще се радвам да споделите как се е получила при Вас! 🙂 А за да не пропуснете следващите вкусни хрумки тук, абонирайте се за моя блог от бутона „Последвай Cherry Bakery“ или харесайте страницата ми във Facebook

carevichen-hlyab-2-smaller

 

 

 

 

 

 

 

Реклами

One thought on “Царевичен хляб без месене

Оставете коментар....

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s