С наситен вкус и цвят на слънце 🙂 Ето как да изгрее и на твоята маса!
Както е възпял Луис Армстронг преди много, много години, „Когато се усмихваш, целият свят се усмихва заедно с теб“. Подобно на тази сентенция, в началото на седмицата аз се усмихвах и всичко около мен също. Включително едно брашно в чиния (за справка виж последния ми пост във Фейсбук 🙂 ), приканвайки ме да забъркам нещо с него. И ето – от толкова усмихване стана тя, каквато стана. Изпекох царевичен хляб.
Е, ако досега не сте правили хляб с царевично брашно, много силно ви препоръчвам да опитате! Получи се приказно вкусен, ароматен и със симпатичен слънчево жълт цвят. Откъм текстура наподобява солен кекс, но не е така тежък и „мокър“ – напротив, получава се леко и пухкаво печиво. Тестото е обогатено със зрънца царевица, парченца сирене и кашкавал, като последният се разтапя божествено при печенето. Ммм! Хлебчето е разкошно за сервиране в компанията на хубава вечеря, а също и за закуска, поднесено с масло и пресни зеленчуци.
Ето как да си го направите:
Необходими продукти
/адаптирани от книгата „200 low calorie recipes“/
175 гр фино царевично брашно
125 гр бяло пшенично брашно
2 ч.л. бакпулвер
50 гр сирене, нарязано на кубчета
50 гр кашкавал или чедър, нарязан на кубчета
200 гр царевица на зърна – от консерва или предварително сварена
200 мл прясно мляко
2 яйца
3 с.л. олио
сол на вкус
Начин приготвяне:
Продуктите се смесват в изброената последователност до получаването на пухкаво тесто с консистенцията на кексово. Сместа се изсипва във форма (при мен продълговата с размери 30х11х8 см), покрита с хартия за печене. Хлебчето се изпича в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 30 минути. Проверете готовността с дървена клечка или шишче.
Идея: Можете да приготвите и отделни малки хлебчета, като изпечете тестото във форма за мъфини.
Това е. Почерпете се с филийка ⬇️ 😉
Ако рецептата Ви е допаднала и решите да я приготвите, ще се радвам да споделите как се е получила при Вас! 🙂 А за да не пропуснете следващите вкусни хрумки тук, абонирайте се за моя блог от бутона „Последвай Cherry Bakery“ или харесайте страницата ми във Facebook.ю
Един коментар към “Царевичен хляб без месене”