Сладки, Сладкиши

Сладки Зайчета

zaici-2-label

Наскоро в Инстаграм  се чудих какво би стояло най-добре в новата ми розова чиния. Е, мисля, че открих! И ето – скок-подскок – в Cherry Bakery се настаниха и едни вкусни зайчета. 

Тази рецепта оглавява една малка колекция сладости, с които замислям да ви вдъхновя в оставащите няколко дни до Великден. Комбинира два мои любими вкуса – на домашни маслени бисквитки и запечени бадеми. Мммм! А освен апетитна, е много симпатична на вид и ако у дома си имате малки помощници, те със сигурност много ще се забавляват да се включат в подготовката ѝ. 🙂

Ето какво ще ви трябва, за да украсите и вашата великденска трапеза (а защо не и някое детско парти?) с такива дългоушковци.

Необходими продукти за 35-40 броя сладки зайчета:

/рецептата е адаптирана от бр. 120/04 на списание „Рецепти за здраве“/

125 гр меко масло

1 1/4 ч.ч. пудра захар

1 яйце (отделете си малко от белтъка за закрепване на ушичките на зайците)

2 с.л. прясно мляко

2 1/2 ч.ч. брашно

ванилия или друг аромат по избор 

белени бадеми

шоколадови капки

 

Начин на приготвяне:

Смесете мекото масло и пудрата захар, като бъркате с лъжица. Добавете яйцето, прясното мляко и ванилията и отново разбъркайте, докато се получи еднородна смес. Добавяйте брашното постепенно с непрекъснато бъркане, докато сместа започне да се събира на топка. Доизмесете бързо на ръка с останалото брашно. Трябва да се получи меко и нелепнещо тесто. Оставете го да престои в хладилник за 1 час, за да стегне.

За ушичките на зайците внимателно разполовете белените бадеми надлъжно. Можете да използвате и цели.

Разделете охладеното маслено тесто на топчета, големи колкото орех. Притиснете леко всяко топче и вземете две половинки бадеми. Потопете крайчетата им (откъм облата част) в отделения белтък и ги забодете в горната част на топчето като ушички. Поставете по две шоколадови капки вместо очи. По желание с шоколадови пръчици можете да направите и мустаци на зайчетата.

Подредете оформените сладки върху хартия за печене и изпечете в предварително загрята на 170 градуса фурна за не повече от 10-15 минути, докато започнат леко да порозовяват.

💡Идея: можете да изпечете зайчетата само с ушите от бадеми. След като ги извадите от фурната и изстинат, им нарисувайте личица със захарни сладкарски боички.

Това е всичко! Ще се радвам да споделите дали рецептата ви е допаднала и разбира се – снимки, ако я приготвите.

Още рецепти за лесни и чудесни сладки за празници и делници можете да откриете в първата ми е-книжка с рецепти „Уютни на вкус“. Поръчайте си я на този адрес. 🙂

А за да не пропуснете следващите вкусни хрумки тук, абонирайте се за моя блог от бутона „Последвай Cherry Bakery“, харесайте страницата ми във Фейсбук или ме последвайте в Instagram

Реклама

Оставете коментар....

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s