Cherry трикове

Cherry трик: калинки от ягоди

kalinki

Продължавам любимата си рубрика Cherry трик с нещо пролетно и цветно – как с няколко ягоди, малко шоколад и фокус-мокус можете да си направите симпатични калинки.

Супер са за върху торти и сладкиши, за детски партита и за всякакви поводи, когато ви трябва свежа, интересна и лесна украса. Вдъхновението е от Pinterest, а за изпълнението ви трябват следните неща:

  1. Измити и почистени от листенцата ягоди (подберете такива, които са по-плоски и незаострени отпред) 
  2. черен шоколад
  3. бял фондан 
  4. клечка за зъби 

Начин на приготвяне:

Разтопете шоколада на водна баня. За 10-ина ягоди ще ви стигне количество от 50 грама. Потопете само връхчетата на ягодите в шоколада и ги подреждайте върху плоска повърхност. Направете малки топченца от белия фондан и ги залепете внимателно върху шоколадовите „личица“ на калинките. С помощта на клечка за зъби нарисувайте очи върху фондана и точки върху останалата, непокрита с шоколад, част от ягодите. Охладете за кратко в хладилник, докато шоколадът стегне (10 минути са напълно достатъчни). Използвайте за украса или за директно хапване. С тях аз направих тази козуначена торта.

Ако си падате по сладки трикове, погледнете и другите идеи в рубриката ми тук. Ако пък знаете други любопитни и ефектни начини за подобни украси, споделете ми в коментар 🙂 А за да не пропуснете и следващите вкусни хрумки, абонирайте се за моя блог от бутона „Последвай Cherry Bakery“, харесайте страницата ми във Facebook или ме последвайте в Instagram.

 

 

Един коментар към “Cherry трик: калинки от ягоди”

Оставете коментар....