Тексаски медени бисквитки

nfd

Чиния: серия Тойл Блу на Churchill England от www.chiniiki.com

Ако „Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед…“, то това вероятно е точно тази рецепта. Даже си мисля, че ако Мечо Пух ми беше личен приятел, щях да го гощавам с тези бисквитки най-редовно. Такива са едни прекрасни – медено-маслени, с хрупкава коричка и мекички като душичка вътре. Мед ми капе от сърцето, само докато ви ги описвам! 💛

Аз съм върл медолюбител. Обичам го директно с лъжица от буркана, в чай, в сладкиши… След малко допитване в моя Instagram научих, че и повечето от вас също са така. Юхууу! Това ме и подтикна да ви дам идея за нещо интересно с медено участие. А и тъкмо сега е моментът да започнем да си хапваме повече мед. Зима идва, трябва да сме здрави, силни и да ни е сладко на душичките 🙂

И така! Ето я и рецептата. Оригиналът й е тук, а това е и моята интерпретация:

Необходими продукти за 14 бисквити: 

За тестото: 

2 ч.ч. брашно + още 1/2 чаша за доомесване при необходимост

4 равни ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сол

2 с.л. захар

100 гр студено масло (от хладилника)

2/3 ч.ч. прясно мляко

2 ч.л. оцет

За медената глазура:

1/2 ч.ч. разтопено масло (~60 гр в твърдо състояние) 

1/3 ч.ч. течен мед

 

Начин на приготвяне:

Смесете брашното, бакпулвера, солта и захарта в дълбока купа. Нарежете маслото на кубчета, прибавете го към брашното и стрийте всичко с пръсти, докато стане на трохи. Добавете оцета към прясното мляко, разбъркайте и излейте сместа при маслените трохи. Объркайте всичко добре с лъжица и прибавете още малко брашно, ако сместа ви се стори твърде лепкава. При мен се наложи да добавя още около 1/4 ч.ч., докато спре да лепне, но зависи от брашното, което ползвате. Важно е тестото да остане меко! Извадете го върху набрашнен плот и премесете леко 15-тина пъти.

Преминаваме към оформянето на бисквитките. Тук правилото е  следното: колкото по-рошави, толкова по-добре. 🙂 Аз късах топчета от тестото, приблизително с диаметър 3-4 см, оформях ги на груби топчета (без да заглаждам между дланите си) и ги поставях в тава върху хартия за печене на разстояние едно от друго. Намазах всяко с мъничко от разтопеното масло за глазурата и ги пъхнах да се пекат в предварително загрята на 220 градуса фурна. Нужни им бяха около 15 минути, за да станат златисти.

Докато бисквитките се пекат, си пригответе глазурата. В огнеупорен съд на котлона смесете меда и разтопеното масло и бъркайте на слаб огън, докато се получи еднородна смес.

След като извадите готовите бисквитки от фурната, веднага ги глазирайте с меденото масло. Ако пък във вас тайничко живее един Мечо Пух, можете да добавите и още мед към глазурата за повече сладост. Все пак, колкото повече, толкова повече 🙂

Много ще се радвам да ги опитате и вие и да споделите дали са ви допаднали 🙂 А междувременно ви черпя от моите:

nfd

И си обещавам следващият път да направя двойна доза, защото изчезват почти мигновено…

nfd

Пожелавам ви слънчеви и медено сладки есенни дни! 🙂

А за да не пропуснете следващите вкусни хрумки тук, абонирайте се за моя блог от бутона „Последвай Cherry Bakery“, харесайте страницата ми във Фейсбук и ме последвайте в Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

Реклами

Оставете коментар....

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s