#5БанициДоКоледа: Млечна баница на розички

collage

Ако сте почитатели на класики като крем карамел и макарони на фурна, следващата рецепта от серията #5БанициДоКоледа е тъкмо като за вас 🙂 Сладка, сочна и с очароващо ухание на масло и ванилия, това е една истинска принцеса сред баниците. Трябва да я пробвате за празниците!

Дните до Коледа си се изнизват полека-лека, а на мен ми е едно такова сладко, бляскаво и еуфорично 🙂 И да ви кажа, всяка седмица нямам търпение да дойде понеделник, за да ви споделям най-новото си откритие от света на баниците! Дотук ви показах сладките „Елхички“ с тиква и ябълка, както и негово величество Ихтимански пълнозърнест зелник. А за който попада в моята черешова пекарна за първи път, препоръчвам да хвърли едно око ТУК, където разказвам за съвместната ни инициатива с Точени кори „БИТАС“  и вкусните рецепти, които „отваряме“ заедно ежеседмично, за да отброяваме оставащите дни до празниците по най-вкусния начин 🙂

Млечната баница на розички, за която ви говоря днес, е истинско изкушение. Има си сладка хрупкава коричка, а отвътре е сочна, пухкава и с вкусен запечен млечно-яйчен крем, настанил се апетитно между „розичките“ от кори. Приготвя се лесно и подходяща е за Коледа, за Нова година или просто за някоя уютна зимна вечер със семейство и приятели. Вкусът й е традиционен, напомня на крем карамел, и ще се хареса на всеки почитател на домашните сладости. ❤️

Направих я с класическите Точени кори „БИТАС“, които са прекрасни за всякакви сладки и солени печива. Препоръчвам ви да посетите сайта им тук 👉http://bitas.bg/index.php?m_id=16 , за да разберете повече за специалните им коледни кутии с подарък и как можете да си поръчате от тях за празниците.

А сега към рецептата!

Необходими продукти: 

1 пакет Точени кори „БИТАС“, препечени на сач, класик – 400 гр 

120 гр масло

220 гр захар /можете да използвате и кафява за по-карамелен вкус/ 

5 яйца

1 л пълномаслено прясно мляко

ванилия

 

Начин на приготвяне:

Оставете корите на стайна температура за поне 1 час преди приготвяне на баницата.

Разтопете маслото. Разстелете корите и намажете всяка равномерно с него с помощта на четка. Навийте всяка кора на руло и го нарежете на парченца, широки по 3 см. Така получените розички наредете с разреза нагоре в намаслена тава. Намажете ги отгоре с останалото масло и запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто (около 15-20 минути).

Разбийте яйцата със захарта и ванилия на вкус. Добавете прясното мляко и разбъркайте добре до пълното разтваряне на захарта. Извадете запечените розички от фурната, залейте ги с млечната смес и върнете във фурната за още 40 минути или докато баницата стане златиста.

Оставете я да изстине леко и поднесете. За повече разкош можете да поръсите парченцата с пудра захар.

Ако решите да приготвите рецептата, ще се радвам да споделите отзиви и снимки с мен 🙂 А за да научавате за всички сладости, които ще ви представя в следващите седмици, последвайте блога ми от червения бутон „Последвай Cherry Bakery“, харесайте страницата ми във Фейсбук или ме последвайте в Instagram.  

 

 

 

Реклами

Оставете коментар....

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s