#5БанициДоКоледа: Баница за приятели

collage

Все си мислех, че съм опитвала вкусни баници, но тази тук надмина абсолютно всичките ми представи. Толкова, че нямаше как да не ви споделя за нея веднага! Дами и господа, Баницата за приятели е финалната от рубриката #5БанициДоКоледа и е тук, за да напомни, че празниците са наистина празници, когато ги споделяме с най-милите на сърцето ни хора. Вижте рецептата, пригответе си я и съберете семейство и приятели, за да й се насладите заедно. ❤️

Вдъхновение за тази баница взех от сайта на Точени кори „БИТАС“, заедно с които през последните седмици „отваряхме“ по една вкусна празнична рецепта с техните чудни точени кори. Идеална е за голеееми компании! Получава се една  ГРАНДЕ баница, която сладко-сладко можете да хапнете с цялата рода 🙂

Аз използвах класическите Точени кори, препечени на сач, на БИТАС – главната причина баницата да стана толкова пухкава и сочна, колкото можете да видите и от снимките. За малко да избяга от тавата, докато я пекох 🙂

parche

Така че, ако искате и вие разкошни, пухкави и сочни домашни баници за празниците, можете да си поръчате от специалните коледни кутии на БИТАС с 5 пакета от истинските им точени кори (класик или пълнозърнести), а те ще ви изпратят още един пакет кори подарък и малка изненада 🙂 Поръчка можете да направите тук 👉 http://bitas.bg/index.php?m_id=16 до 19.12. включително.

И така, пригответе си една голяма тава, пуснете си коледна песен за настроение и да започваме 🙂 Ще ви трябва следното:

Необходими продукти: 

(за тава с диаметър 36 см)

2 пакета х 400 грама Точени кори „БИТАС, препечени на сач, класик 

8 яйца

600 гр кисело мляко

8 с.л. олио

1 каф. л. сода 

600 гр сирене

125 гр масло или олио за намазване на корите

ingredients

Начин на приготвяне:

Оставете двата пакета с корите на стайна температура за поне 1 час преди приготвяне на баницата.

За плънката смесете яйцата, киселото мляко, содата и олиото. Отделно натрошете сиренето. Разтопете и маслото.

Вземете кора, намажете я фино с масло (олио), след това хубаво с плънка (около 8-10 с.л. на кора), поръсете със сирене и навийте на руло. Първото руло навийте като охлюв и поставете в центъра на предварително намазнената тава. Повторете същото с останалите 5 кори, завивайки ги около центъра. Намажете баницата отгоре с останалите плънка и масло и я сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто (около 40 минути).

И е време да съберете компанията около масата! 🙂

Аз и БИТАС ви желаем много вкусни, топли и ВЕСЕЛИ празници! Хапвайте си вкусни баници и бъдете здрави 🙂 Всички рецепти от съвместната ни рубрика „5 Баници до Коледа“ са на ваше разположение тук. Ще съм много щастлива, ако сме ви вдъхновили да опитате някоя от тях!

А за да не пропуснете и следващите вкусни хрумки тук, абонирайте се за моя блог от бутона „Последвай Cherry Bakery“, харесайте страницата ми във Фейсбук и ме последвайте в Instagram. Вдъхновение за вкусни баници с истински точени кори пък можете да черпите на воля от сайта и Фейсбук страницата на БИТАС. 

 

 

 

 

 

Реклами

Оставете коментар....

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s