Който обича хубави шоколадови бонбони, бързо да си вдигне ръка! Тези, за които ще си говорим днес, са очарователни по три причини – много лесни и бързи са за направа, съдържат само три съставки и са подходящи за мил подарък в най-сладко-романтичния месец от годината. Истинско февруарско изкушение! 😍
Освен да ви подслади душичките, тази рецепта ще ви убеди, че да си направите бонбони у дома не е никак сложно. Трябват ви само фурми, бадеми и шоколад и малко настроение за творчество. Разбира се – и компания за хапването после! Вкусът им е абсолютно изкушаващ, дори и за недотам шокохолици като мен. Съчетава естествената карамелена сладост на фурмите, хрупкавост от ядките и леката горчивина на шоколада за баланс.
А поднесени в една красива кутийка или бурканче ще са и чуден подарък за предстоящия Ден на влюбените. Идеята за тях почерпих от тук и на драго сърце я споделям с вас. Ето как се правят:
Необходими продукти за 20 бонбона:
20 бр. светли фурми без костилки
20 бр. бадемови ядки – сурови или печени по Ваш избор
100 гр тъмен шоколад
по желание: още 4-5 броя бадеми за украса на бонбоните
Начин на приготвяне:
Поставете по една бадемова ядка в кухината на всяка фурма. Разтопете шоколада на водна баня. Потопете фурмите една по една в него, изцедете излишното количество и подредете готовите бонбони върху лист хартия за печене.
Аз украсих по два начина – половината бонбони посипах с натрошени на ситно бадеми, докато още шоколадът не беше стегнал, а другата половина – с ивици от останалия ми разтопен шоколад, върху вече стегнали бонбони. Финално можете да охладите за 5-10 минути в хладилника, за да се втвърди шоколадът.
Това е!
Ще се радвам, ако съм ви вдъхновила да ги пробвате 🙂 И ако ми се похвалите със снимки също!
Вълшебен, шоколадов и влюбен февруари от мен. ❤️
P.S: А за всички, които вече са на романтична вълна, издавам, че съвсем скоро ще споделя още една доза вдъхновение на тема Св. Валентин. Следете изкъсо! 🙂
За да не пропуснете и следващите вкусни хрумки тук, абонирайте се за моя блог от бутона „Последвай Cherry Bakery“, харесайте страницата ми във Фейсбук или ме последвайте в Instagram.