Кексчета с бекон и царевично брашно

kekscheta-collage

Имам изпитан лек за мрачно време! Пухкави, току-що изпечени солени кексчета с бекон, чаша айрян… и никакви облаци и локви не могат да ме уплашат. Рецептата? Ей сега ще ви я споделя 🙂

Кексчетата с царевично брашно и бекон се приготвят много лесно. Идеални са за бърза делнична закуска, както и за кутията с хапване за училище или за офиса. Рецептата открих тук и я модифицирах леко според нашите вкусове вкъщи. Само ако знаете какъв изкушаващ аромат на масло, хрупкав бекон и запечена коричка се носеше от фурната… 😍 Ето как я направих:

Необходими продукти за 12 кексчета

2 яйца

1 ч.ч. прясно мляко

1/3 ч.ч. олио

1 пак. бакпулвер (10 гр)

1 ч.ч. бяло пшенично брашно

1 ч.ч. фино царевично брашно

1 ч.л. сол

100 гр пушен бекон

сусам и ленено семе за поръсване 

бучка масло за намазване на формата за печене

 

Начин на приготвяне:

В дълбока купа се смесват яйцата, олиото и прясното мляко. Добавят се бакпулверът, брашната и солта и се разбърква добре. Трябва да се получи смес, една идея по-течна от тази за кекс.

С бекона можете да процедирате по два начина – да го нарежете на парченца, които да добавите в тестото или на лентички, от които да оформите розички и да поставите по една върху всяко кексче преди печене. Аз опитах и по двата начина и мога да заключа, че кексчетата с бекон вътре се получиха по-пухкави и бухнали, а тези с розичките отгоре бяха по-ефектни на вид, но не се надуха толкова, колкото останалите.

Намажете с масло всяко гнездо от формата за мъфини. Готовата смес за кексчетата разпределете поравно между гнездата (трябва да са пълни на 2/3 от обема си). Поръсете със семената и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.

След изпичане оставете формата да се поохлади за 5 минути, след което извадете кексчетата. Сервирайте ги топли и им се насладете подобаващо 🙂

Още идеи за печива с царевично брашно от мен можете да видите тук. 

Ако рецептата ви е харесала и я приготвите, ще се радвам да споделите как се е получила при вас! 🙂

А за да не пропуснете и следващите вкусни хрумки тук, абонирайте се за моя блог от бутона „Последвай Cherry Bakery“, харесайте страницата ми във Фейсбук или ме последвайте в Instagram.

Оставете коментар....

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s