Сочна торта с бишкоти и портокали

Сочна бишкотена торта с портокали от Cherry Bakery

Тази чудна торта е досущ като времето навън в последните дни – свежа и лека като слънчево небе, но все пак със зимен привкус, благодарение на портокалите. Готови? Задава се за м-н-о-г-о вкусна рецепта! 🧡

Не съм подозирала, че с няколко портокала, малко бишкоти, извара и сладкарска сметана ще се получи нещо толкова изкушаващо. Представете си перфектната хапка – пухкави бишкоти, напоени с портокалов сок, обгърнати във въздушен крем с деликатен портокалов аромат. Освен вкуса, другото много хубаво на тази торта е, че се приготвя бързо. Присъствието на бишкотите ви спестява време за печене на блатове, което никак, никак не е за подценяване 🙂

cake-whole-label

Така че ако портокалът ви е любим плод, обичате торта и лесни рецепти, приемете го като знак от вселената, че четете тези редове точно сега 🙂

Необходими продукти за форма с диаметър 22 см:

4 сладки портокала /средно големи/ 

200 гр меки бишкоти

250 мл течна сладкарска сметана

200 гр извара

~100 гр пудра захар (регулирайте според вкуса си) 

1 ч.л. ванилов екстракт или 2 ч.л. ванилова захар

30 гр бял шоколад за украса

Начин на приготвяне:

Изстискайте сока на два от портокалите. При мен се получиха приблизително 200 мл течност. Другите два подгответе за пълнеж на тортата, като изрежете внимателно кората им с нож, премахвайки и бялата ципа, и ги нарежете на тънки резени.

Разбийте 200 мл от сладкарската сметана до твърд сняг. Останалите 50 мл смесете с изварата, ванилията и 50 мл от изстискания портокалов сок. Разбъркайте с миксер за кратко, докато се получи гладка смес. Добавете я внимателно към разбитата сметана, бъркайки леко, за да получите въздушен и пукхав крем. По желание добавете 1 ч.л. прясно настъргана или сушена портокалова кора. Подсладете крема с пудра захар на вкус.

Сглобяване на тортата:

Потопете всяка бишкота за секунда в останалия портокалов сок. Подредете един ред напоени бишкоти на дъното на форма за торта. Върху тях наредете половината от портокаловите резени и след това покрийте с половината от крема. Загладете и повторете с втори ред напоени бишкоти, портокалови резени и отново крем. Загладете тортата и я приберете в хладилник да стегне за поне 4 часа. Преди поднасяне посипете със стърготини бял шоколад.

Пожелавам ви приятно тортоправене и още по-приятно тортохапване след това 🙂

Ако харесвате подобни лесни и подслаждащи небцето и душата рецепти, поръчайте си първата ми е-книжка с рецепти „Уютни на вкус“ на този адрес. Вътре ще откриете още симпатично-апетитни идеи за сезона. 🙂

А за да не пропуснете следващите вкусни хрумки тук, абонирайте се за моя блог от бутона „Последвай Cherry Bakery“, харесайте страницата ми във Facebook или ме последвайте в Instagram.

 

 

 

 

 

Оставете коментар....

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s