Спаначено руло

rulo3-label-small

Може би най-полезното умение, което усвоих по време на Голямото стоене вкъщи 2020, е това да приготвям закуски, подходящи както за едно малко неуморно едногодишниче, така и за двамата му вечно тичащи след него родители. 😄 И понеже забърках някои много сполучливи рецепти, ще ги споделя с вас в няколко последователни дни. Дами и господа, първата идея от поредицата универсални закуски за малки и големи е това чудно вкусно руло със спанак, сирена и кори за баница. 💚 Хайде да ви разкажа как се прави.

Ако сте фенове за зеленолистните, имате спанак в хладилника и никога не отказвате парче баница, тази рецепта ще ви хареса. Рулото се приготвя лесно и можете да го сервирате както в чинийката на мъника вкъщи, така и да го опаковате в кутия за закуска/обяд на работа. Освен вкусна плънка, си има хрупкава сусамова коричка и мека и сочна сърцевина. Моите двама дегустатори много го харесаха. 🙂 Предавам рецептата нататък, за да ѝ се насладите и вие у дома.

Натурални точени кори без консерванти БИТАС

Необходими продукти:

1 пакет Натурални точени кори без консерванти „БИТАС“, 400 гр – препоръчвам тези кори, особено ако ще правите баница за деца

130 гр спанак на листа – за предпочитане пресен, но можете да използвате и замразен

200 гр извара

200 гр крема сирене

2 яйца 

100 гр разтопено масло или олио за намазване на корите

сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

Оставете корите на стайна температура за поне час преди приготвяне на рулото. Счупете яйцата в купа, отделете 1 с.л. от белтъка за намазване на рулото преди печене, а останалото от яйцата разбийте. Накълцайте на едро спанака и го сложете да се задуши за няколко минути в съд на котлона заедно с 1 с.л. от маслото и 3 с.л. вода. Трябва да омекне леко, но да запази яркия си цвят. Дръпнете го от котлона и прибавете към него изварата, крема сиренето и разбитите яйца.

Вземете първата от трите кори. Намажете я фино с разтопено масло или с олио по цялата площ. Разнесете равномерно върху кората 1/3 от плънката. Покрийте с втората кора, отново намазнете и разпределете плънка. Поставете третата кора отгоре, намазнете и разнесете останалата плънка. Завийте трите кори заедно на руло, като сгънете навътре двата края, за да не изтече плънката. Поставете рулото в тава,  покрита с хартия за печене. Намажете го със заделения белтък, поръсете със сусам и го изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист загар за около 40 минути.

Готово! Сега остава да нарежете рулото на филийки, да си налеете по чаша айрян и да споделите блаженството от вкусната домашна закуска с най-любимите си същества. Да ви е сладко! 🙂

Ако харесвате моите рецепти, поръчайте си първата ми е-книга „Уютни на вкус“ 👉 ТУК 👈 и се вдъхновете за още вкуснo творчество.

За да не пропуснете и следващите вкусни хрумки, абонирайте се за моя блог от бутона „Последвай Cherry Bakery“, харесайте страницата ми във Фейсбук и ме последвайте в Instagram. А ако моите рецепти ви харесват, поръчайте си и първата ми кулинарна е-книга „Уютни на вкус“ на този адрес. 

 

 

 

 

Едно мнение за “Спаначено руло

Оставете коментар....

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s