Баници, хляб и солени печива

Солен чийзкейк за закуска

chiizkeik-3-label

Да си хапнеш чийзкейк е от малките радости в живота. Обаче да си хапнеш чийзкейк ЗА ЗАКУСКА е не голяма, а направо ГИГАНТСКА радост. Поне в нашето семейство. 🙂 Вижте как го приготвих в солен вариант, за да зарадвам моите най-най-любими същества.

Ако ме следвате в Instagram, знаете, че се стремя да приготвям закуските вкъщи така, че да са подходящи за цялото ни семейство, начело с най-малкия човек на цели 1 г и 5 м. Този солен чийзкейк е поредният ми експеримент, който взе, че се получи. Чудесно дори! С една порция от него ще си набавите питателна закуска с млечни и зърнени продукти, яйца и свежи зеленчуци. Подходящ е за дечица (нашето си изяде парчето с най-голямо удоволствие! 🙂 ), както и за пакетиране в кутия за офис закуска/обяд. Приготвя се много лесно и бързо. Има си хрупкава основа, кремообразна сърцевина, а най-хубавото е, че може да се гарнира по безброй начини – с каквито зеленчуци и деликатеси обичате.

chiizkeik-2-label

Звучи ли ви изкусително? Хайде да ви разкажа как го направих аз.

Необходими продукти за чийзкейк с диаметър 23 см и височина ~5 см: 

100 гр крекери със семена (аз си ги приготвям вкъщи, но можете да използвате и купешки)

50 гр масло, разтопено

500 гр фина извара

150 гр крема сирене

150 гр натрошено бяло саламурено сирене

2 щипки сушен риган

За украса:

домат, краставица, пъдпъдъчи яйца, семена по избор

Начин на приготвяне:

Натрошавам крекерите на ситни трохи. Смесвам ги с разтопеното масло и ги разпределям равномерно по дъното на форма за торта с откопчаващи се стени. Притискам хубаво с лъжица отгоре, за да се получи равен и стегнат блат. Оставям във фризер за 15-20 минути, за да стегне леко.

В голяма купа смесвам изварата, крема сиренето, натрошеното бяло сирене и ригана, докато се получи гладка и плътна смес. Разпределям я равномерно върху стегналата основа. Прибирам чийзкейка в хладилник за 3-4 часа, за да стегне добре.

След като е стегнал и готов за поднасяне, украсявам с резенчета домат, краставица и нарязани на половинки сварени пъдпъдъчи яйца. Нареждам и малко семена (в случая тиквени семки) за разкош. Това е. Приятна закуска! 🙂

Още рецепти за закуски и сладкиши с домашен чар можете да откриете в моята е-книга с рецепти „Уютни на вкус“, като си я поръчате от тук 👉https://payhip.com/b/9kjp.

А за да не пропуснете и следващите вкусни хрумки, абонирайте се за моя блог от бутона „Последвай Cherry Bakery“, харесайте страницата ми във Фейсбук и ме последвайте в Instagram

 

 

 

Реклама

Оставете коментар....

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s