Сочен есенен сладкиш

Разкривам тайната на един изключително лесен, но и чудно вкусен сладкиш с плодово-есенен вкус. 🍎🍐😋

Много обичам да ви показвам многофункционални рецепти. И тази е такава. Идеална е за обикновените дни, в които просто ви се хапва нещо сладко и лесно за забъркване. Подходяща е и за по-специални поводи – ако удвоите продуктите и изпечете тестото за блата на два пъти, би се получила прекрасна двуетажна торта.

Рецептата се приготвя във фамилията ни, откакто се помня. Запомнила съм сладкиша с прекрасния му аромат на ябълки и канела и наистина изкусителната му сочност. А това в комбинация и с вкусната глазура отгоре е просто у-ля-ля. 😍

Не познавам човек, който да го е опитал и да не му се е зарадвал. А ти ще го пробваш ли? 🙂

Необходими продукти за сладкиш с диаметър 25 см:

За блата:

3 яйца

1 ч.ч. захар (аз използвам кафява нерафинирана)

1/2 ч.ч. олио

1 ч.ч. брашно

5 гр бакпулвер (1/2 пакетче)

1 1/2 ч.л. канела

2 големи ябълки, обелени, почистени от семките и нарязани на кубчета

2 круши (изберете хрупкав сорт), обелени, почистени от семките и нарязани на кубчета

За глазурата:

400 гр заквасена сметана

3 с.л. пудра захар

шепа орехови ядки, накълцани на дребно

Начин на приготвяне:

Смесете продуктите за блата в изброената последователност. Разбъркайте добре. Изсипете тестото във форма за печене (при мен с диаметър 25 см), покрита с хартия за печене, и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути или до приятен златист загар и суха клечка.

Оставете го да изстине напълно.

Смесете заквасената сметана с пудрата захар и разбъркайте добре на ръка. Поставете блата в подходящ съд за сервиране, разнесете глазурата равномерно отгоре, посипете с ореховите ядки и поднесете. Не е задължително сладкишът да престоява в хладилник, за да се напои преди сервиране, защото по начало си е сочен.

Добър апетит! 🙂

Още вкусни и лесни рецепти, подходящи за сезона, можете да откриете в моята електронна книга „Уютни на вкус“. Поръчайте си я тук 👉 payhip.com/b/9kjp .

А за да не пропуснете и следващите вкусни хрумки, абонирайте се за моя блог от бутона „Последвай Cherry Bakery“, харесайте страницата ми във Фейсбук и ме последвайте в Instagram

Оставете коментар....

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s