Баници, хляб и солени печива

Бутер тарт с бри и смокини

tart-1-label

Домашно бутер тесто, загърнало изкусително разтопено сирене, карамелизиран лук и сладки запечени смокини. Този тарт е истински празник за душата и небцето. ❤️ Подарете си го в настоящия смокинов сезон.

Рецептата, която ще ви споделя днес, е попадение по 2 причини:

  1. Ще ви подскаже как да си приготвяте бутер тесто вкъщи за по-малко от 10 минути;
  2. Ще ви покаже колко вкусни са смокините и в солено амплоа.

Ако я изпробвате и вие у дома, ще получите прекрасно печиво, подходящо за лежерна вечеря, брънч или пък за по-специални поводи в компанията на хубаво вино. Има нещо много елегатно във вкуса му! А и в текстурата – усеща се хрупкавостта на тестото, кадифеното разтопено бри, сладостта на лука и лекичкото пукане на семенцата на смокините във всяка хапка.

tart-2-label

Е, готови ли сте за рецептата? 😉

Необходими продукти за 1 тарт с размери 20х30 см:

За основата:

1 доза домашно бутер тесто, приготвено в блендер – вижте рецептата тук

За пълнежа:

200 гр сирене Бри

1 голяма глава лук

1 ч.л. балсамов оцет

2 щипки сушена мащерка

шепа дребни смокини

Начин на приготвяне:

Пригответе и охладете бутер тестото за основата според указанията в рецептата.

За плънката карамелизирайте лука, като го нарежете на тънки полумесеци и го задушите с лъжичка балсамов оцет и малко вода до пълно омекване и златистокафяв цвят. Нарежете сиренето бри на филийки, а смокините – на четвъртини.

Разточете охладеното тесто на кора с размери 20х30 см директно върху лист хартия за печене. Подредете сиренето бри равномерно върху тестото. Разпределете карамелизирания лук и поръсете с мащерката. Поставете и четвъртънките смокини. Изпечете тарта в предварително загрята на 200 градуса фурна до златист загар, за около 15 мин.

Добър апетит! 🙂 И не забравяйте да ми се похвалите, ако изпробвате рецептата. А за всички любители на смокините имам още една вкусна идея тук.

Oще апетитни и лесни за изпълнение идеи за домашни сладкиши, десерти и солени печива можете да откриете в моята е-книга с рецепти „Уютни на вкус“, като си я поръчате от тук: https://payhip.com/b/9kjp.  

А за да не пропуснете и следващите вкусни хрумки, абонирайте се за моя блог от бутона „Последвай Cherry Bakery“, харесайте страницата ми във Фейсбук и ме последвайте в Instagram

Реклама

Един коментар към “Бутер тарт с бри и смокини”

Оставете коментар....

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s