Домашно бутер тесто, загърнало изкусително разтопено сирене, карамелизиран лук и сладки запечени смокини. Този тарт е истински празник за душата и небцето. ❤️ Подарете си го в настоящия смокинов сезон.
Рецептата, която ще ви споделя днес, е попадение по 2 причини:
- Ще ви подскаже как да си приготвяте бутер тесто вкъщи за по-малко от 10 минути;
- Ще ви покаже колко вкусни са смокините и в солено амплоа.
Ако я изпробвате и вие у дома, ще получите прекрасно печиво, подходящо за лежерна вечеря, брънч или пък за по-специални поводи в компанията на хубаво вино. Има нещо много елегатно във вкуса му! А и в текстурата – усеща се хрупкавостта на тестото, кадифеното разтопено бри, сладостта на лука и лекичкото пукане на семенцата на смокините във всяка хапка.
Е, готови ли сте за рецептата? 😉
Необходими продукти за 1 тарт с размери 20х30 см:
За основата:
1 доза домашно бутер тесто, приготвено в блендер – вижте рецептата тук
За пълнежа:
200 гр сирене Бри
1 голяма глава лук
1 ч.л. балсамов оцет
2 щипки сушена мащерка
шепа дребни смокини
Начин на приготвяне:
Пригответе и охладете бутер тестото за основата според указанията в рецептата.
За плънката карамелизирайте лука, като го нарежете на тънки полумесеци и го задушите с лъжичка балсамов оцет и малко вода до пълно омекване и златистокафяв цвят. Нарежете сиренето бри на филийки, а смокините – на четвъртини.
Разточете охладеното тесто на кора с размери 20х30 см директно върху лист хартия за печене. Подредете сиренето бри равномерно върху тестото. Разпределете карамелизирания лук и поръсете с мащерката. Поставете и четвъртънките смокини. Изпечете тарта в предварително загрята на 200 градуса фурна до златист загар, за около 15 мин.
Добър апетит! 🙂 И не забравяйте да ми се похвалите, ако изпробвате рецептата. А за всички любители на смокините имам още една вкусна идея тук.
Oще апетитни и лесни за изпълнение идеи за домашни сладкиши, десерти и солени печива можете да откриете в моята е-книга с рецепти „Уютни на вкус“, като си я поръчате от тук: https://payhip.com/b/9kjp.
А за да не пропуснете и следващите вкусни хрумки, абонирайте се за моя блог от бутона „Последвай Cherry Bakery“, харесайте страницата ми във Фейсбук и ме последвайте в Instagram.
Един коментар към “Бутер тарт с бри и смокини”